Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών το χρονικό διάστημα από 10 έως 14 Απριλίου 2024 στην Ρόδο.
Η Τοπική Διοίκηση Θεσσαλονίκης συμμετείχε με την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου και με 27 μελή αποστολή.
Με την έναρξη των εργασιών ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος κ. ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος, βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία για την πολύπλευρη προσφορά του τόσο στο Εθνικό Τμήμα, όσο και σε δεκάδες Τοπικές Διοικήσεις I.P.A. Νομών.
Στην ομιλία του, ο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση, αναφέρθηκε στο έργο της Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης στην οποία είχε την τιμή να είναι επί 6 θητείες Πρόεδρος και ότι μετά από 45 χρόνια προσφοράς στην I.P.A. ήρθε η στιγμή να αποχαιρετήσει όλους, καθώς από τον Οκτώβριο 2023 ίδρυσε το Πολιτικό Κόμμα «ΚΥΚΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και κάλεσε όλους σε συστράτευση.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι πρώτη φορά που στην Ελληνική Δημοκρατία, ιδρύει Πολιτικό Κόμμα, Αστυνομικός.
Στην τελετή λήξης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία, από τον Πρόεδρο του Εθνικού Τμήματος κ. ΒΑΛΑΤΣΟ Βλάσιο και από τον Πρόεδρο της I.P.A. Δωδεκανήσων κ. ΒΙΤΖΗΛΑΙΟ Στυλιανό.
Επίσης από τον Αντιπρόεδρο της I.P.A. Ξάνθης κ. ΔΕΤΣΑΡΙΔΗ Δημήτριο, παραδόθηκε στον κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία πίνακας ζωγραφικής που απεικονίζει το έμβλημα της «ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» τον οποίο πίνακα φιλοτέχνησε ο κ. ΔΕΤΣΑΡΙΔΗΣ Δημήτριος. Ο κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Ηλίας τον ευχαρίστησε θερμά για την σπουδαία αυτή ενέργειά του.
Εκτός από τον κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία, στην αποστολή της I.P.A. Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ο νυν Πρόεδρος κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος, ο Γεν. Γραμματέας κ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ Διαμαντής, ο Αντιπρόεδρος κ. ΛΑΜΠΑΔΑΣ Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος κ. ΚΑΤΣΑΟΥΝΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κ. ΠΑΥΛΙΔΗΣ Θεόδωρος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος και το Επίτιμο Μέλος κ. ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Γεώργιος.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Εθνικό Τμήμα και στην Τοπική Διοίκηση Δωδεκανήσων και ειδικότερα στον πρόεδρο κ. ΒΙΤΖΗΛΑΙΟ Στυλιανό για την άψογη διοργάνωση.

Προηγούμενο άρθροΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ I.P.A. ΡΟΔΟΥ (10-14/04/2024)